Home / Nieuws / Blog / Waar is de trap? Daar is de trap!

Waar is de trap? Daar is de trap!

Gepubliceerd op 31 januari 2019
Waar is de trap? Daar is de trap!

Nederlanders zijn Europees Kampioen zitten (bron: Diabetes Fonds). We zitten met gemak zo’n zeven uur per dag stil. Laat die luie lift voor wat het is. Neem de trap, als dat kan. Makkelijk in te bouwen, snel voldoening. Traplopen duurt meestal niet heel lang. Word fitter, maak het een gezonde werkgewoonte.

traplopen tekst op trap

Goede redenen om voortaan de trap te nemen

  1. Twee minuten traplopen heeft al een positief effect op de calorieverbranding, vooral als dit meerdere malen per dag herhaalt wordt.
  2. Bij traplopen worden tweemaal zoveel calorieën verbruikt dan bij hardlopen. Omdat een verticale beweging gemaakt wordt, worden de beenspieren meer aangesproken.
  3. Traplopen heeft een positief effect op suiker, cholesterol en het gewicht. Daarnaast neem de conditie snel toe.
  4. Bij tweemaal daags op kantoor drie trappen, wordt al een gezondheidseffect bereikt.

Werkgever, stimuleer het traplopen!

Al na twaalf weken traplopen blijken werknemers fitter te zijn en een betere bloeddruk te hebben. Dat komt het ziekteverzuim ten goede! Fittere werknemers zijn bovendien productiever en vrolijker. Alleen maar voordelen dus! Voor werkgevers dus alle reden om het traplopen onder werknemers op een leuke manier te stimuleren.

Hoe kunnen werkgevers traplopen op het werk effectief aanmoedigen?

  1. Hang door het gebouw posters op met stimulerende teksten om de trap te nemen.
  2. ​Optimaliseer het trappenhuis. Maak het een fijne omgeving door muziek af te spelen en kunst op te hangen. Of geef het trappenhuis een leuke kleur.
  3. ​Plaats een originele en duidelijke bewegwijzering die leiden naar de trap, bijvoorbeeld kleurige pijlen of voetstappen.
  4. Ruim belemmeringen uit de weg. Verwijder die zware deur, zorg voor frisse lucht en voorkom hitte of kou.
  5. Beperk de beschikbaarheid van liften. Doe dit een week of zes, en traplopen zal een gewoonte worden voor het personeel.
  6. Wijs werknemers op het gebruik van apps waarin het traplopen bijgehouden kan worden. Op de Iphone kan dit bijvoorbeeld onder gezondheid.

Wat doet u op kantoor om iedereen in beweging te houden?