Altijd op de hoogte met onze blog

De laatste nieuwtjes en handige tips. Je leest het op onze blog.

NFP Groep en Waterland bundelen krachten

Ontdek de samenwerking tussen NFP Groep en Waterland: een krachtige stap richting groei en innovatie in secundaire arbeidsvoorwaarden.

Dat belastingvoordeel: hoe zit dat nu precies?

Hartstikke mooi dat je bij FiscFree® met belastingvoordeel een stoere citybike of de nieuwste smartphone kunt kopen, maar telkens als je denkt te begrijpen hoe het precies zit met dat belastingvoordeel, begrijp je het ineens toch weer niet. Aaargh!

Vrije ruimte WKR verhoogd

Om de lasten op arbeid te verlagen, verlaagt het kabinet ook de lasten voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Eén van de maatregelen die hieraan bijdraagt bestaat uit het verruimen van de werkkostenregeling (WKR) per 1 januari 2023.

Laat FiscFree® voor je werken

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit. Het aantal openstaande vacatures, in zowel de industrie als in de dienstverlening, staat bovenaan het lijstje met knelpunten. Historisch gezien uniek, maar vanuit HR-oogpunt is het lastig.

Nationaal Fietsplan: 100.000 medewerkers extra op fiets naar het werk

Ambitieus zijn de plannen van de overheid voor de komende 2,5 jaar zeker. Staatssecretaris Heijnen wil dat begin 2025 100.000 mensen extra de fiets pakken naar het werk ten opzichte van begin 2022. De fiets moet veel meer een onderdeel worden van het woon-werkverkeer. De Staatssecretaris zoekt hier nadrukkelijk nog meer de samenwerking met werkgevers op dan voorheen.

Hoge brandstofprijzen; is verhoging van reiskostenvergoeding de enige oplossing?

Veel bedrijven zijn van plan om de reiskostenvergoeding aan te passen om medewerkers tegemoet te komen in de hoge brandstofprijzen. Maar is dit de enige oplossing? Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Prinsjesdag: Thuiswerkkostenvergoeding wordt gerichte vrijstelling

Per 1 januari 2022 mogen werkgevers een onbelaste vergoeding geven van maximaal € 2,00 per thuisgewerkte dag(deel). Omdat dit een onbelaste vergoeding betreft hoeft deze niet te worden ondergebracht in de vrije ruimte van de WKR (werkkostenregeling). Werkgevers houden door deze nieuwe regeling meer budget over voor extra secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel.