Individueel keuzebudget

Met ingang van begin vorig jaar, 1 januari 2017, zijn gemeenten, provincies en waterschappen verplicht om te werken met het Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB betekent meer keuzevrijheid. De medewerker krijgt geld in de vorm van het IKB en bepaalt zelf wat ermee gebeurt.

Goed werkgeverschap

Met het keuzebudget krijgen medewerkers meer ruimte om naar eigen inzicht hun secundaire arbeidsvoorwaarden vorm te geven. In het kader van goed werkgeverschap is het voor werkgevers interessant om zoveel mogelijk doelen aan te kunnen bieden; dus niet alleen vrije dagen, opleidingen of uitbetaling. Veel medewerkers worden blij van een fietsregeling, een fitnessregeling of verrekening van vakbondscontributie met belastingvoordeel (MKSA-regelingen). Echter, dan krijgt u wel te maken met de werkkostenregeling (WKR).

IKB en WKR

De combinatie van het IKB en de WKR is een lastige. De aanschaf van bijvoorbeeld een fiets valt in de vrije ruimte (WKR-budget) van de WKR. Overschrijding van deze vrije ruimte leidt tot een naheffing van 80%. Het IKB houdt niet optimaal rekening met de WKR.

Haal meer uit het individueel keuzebudget

FiscFree® gaat uit van het beschikbare WKR-budget. Met FiscFree® verdeelt u het WKR-budget niet per medewerker, maar maakt u gebruik van het budget per regeling. Hierdoor kunt u de maximaal te verrekenen bedragen verhogen, waardoor er nóg aantrekkelijkere regelingen ontstaan.

Eventuele bestaande regelingen blijven gehandhaafd; nieuwe regelingen kunnen zonder al te veel moeite worden toegevoegd. Uw medewerkers blijven dus profiteren van alle regelingen, die u als werkgever aanbiedt. Een overschrijding van het WKR-budget is niet mogelijk. En dat is een grote zorg minder. Voor werkgevers betekent de combinatie tussen IKB en FiscFree® geen extra handelingen.

FiscFree®: win-win IKB en WKR

U kunt dus nog steeds een fiets of een fitnessabonnement met belastingvoordeel blijven aanbieden. Dit kan zowel binnen het IKB als naast het IKB. Niet gebruikt IKB-budget wordt aan het eind van het jaar bruto (belast) uitgekeerd. Door het aanbieden van interessante, onbelaste, extra's hebben uw medewerkers nog meer voordeel. Uw medewerkers profiteren niet alleen van maximaal fiscaal voordeel; ook werkgevers besparen door deze combinatie maximaal op de sociale lasten.

De voordelen op een rij

  • Mogelijkheid tot het aanbieden van meer eigen regelingen
  • Hoger te verrekenen bedrag per regeling (zoals bijvoorbeeld een fiets, computer/tablet, bedrijfsfitness, vakbondscontributie)
  • WKR-budget wordt bijgehouden en nooit overschreden; niet nodig om vooraf inschatting per medewerker te maken
  • Minder kans op fraude
  • Voorfinanciering nog steeds mogelijk
  • FiscFree® is een aanvulling op IKB
  • Helpt mee aan de digitalisering, die het IKB met zich meebrengt

Vraag hier gratis informatie aan specifiek voor uw organisatie

Bij het aanvragen gaat u akkoord met onze privacyverklaring.