Home / Nieuws / Blog / Vijf herfstige tips voor een vitaal najaar

Vijf herfstige tips voor een vitaal najaar

Gepubliceerd op 22 oktober 2019
Vijf herfstige tips voor een vitaal najaar

De wintertijd gaat in van zaterdag op zondag. Bah, denken vast veel van jullie. Daar gaan we weer. Vroeg donker, korte dagen, regen, bladeren die van de bomen vallen en temperaturen die zakken richting vriespunt. Onze natuurlijk reactie: wij trekken ons terug in ons comfortabele huis. We pakken de auto in plaats van de fiets naar het werk, steken ’s avonds thuis de kaarsjes aan en stoppen ons in het ergste geval op de bank met een laptop op schoot vol met pepernoten. Niet doen, zonde! Blijf vitaal, ook in deze herfstperiode. We geven je hiervoor graag een paar tips. Wedden dat je je een stuk beter voelt?

1) Geef je fiets een servicebeurt, check de verlichting en koop een regenpak. Zorg dat je géén excuus hebt om niet te fietsen!

2) Na Oud & Nieuw (klinkt ver weg, valt best mee) begint iedereen pas met goede voornemens. Begin gewoon nu al, minder koolhydraten, geen pepernoten, geen alcohol en je voelt je rond de Feestdagen een stuk lekkerder.
Hetzelfde geldt voor de sportschool. Klein voordeel, elke sportschool is overdekt… en dus kun je hier altijd heen. Geen zin in crossfit-achtige oefeningen. Ook yoga is (in de herfst) erg goed voor je lijf.

3)Haal de griepprik bij je huisarts! Niets is zo irritant als ziek zijn en je lamlendig voelen.

4) Hoop doet leven. Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken. Is dat dit jaar niet het Kerstdiner met je (schoon)familie, boek gewoon een weekendje weg. Heb je het gevoel dat je dit echt niet kan maken, plan je trip vlak voor of kort na Kerst.

5) Misschien wat vroeg, maar zorg alvast dat je schaatsen goed geslepen zijn. Mocht het dan echt koud worden, sta je als eerste stabiel op het ijs. Ben je een echte, echte schaatser, check dan gelijk of je inschrijving voor de Elfstedentocht nog geldig is. Tja, je weet maar nooit.

Conclusie. Laat je niet ontmoedigen door de wintertijd of een regenachtige herfst. Zie de mooie dingen in de komende periode en zorg dat je lekker in je vel zit.