Home / Nieuws / Blog / Wat heeft Corona ons geleerd?

Wat heeft Corona ons geleerd?

Gepubliceerd op 15 juni 2020
Wat heeft Corona ons geleerd?

3 tips voor HR die je niet mag missen!

De goede lessen van Corona: now is the time!

De wereld staat nog steeds op z’n kop. Duidelijk is dat veel moet en gaat veranderen. Als werkgever krijg je plots te maken met onderwerpen waar je ooit wel eens over hebt nagedacht, maar waar je concreet nog nooit iets mee hebt gedaan. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers die op een andere manier naar het werk willen reizen, toename van stuwmeer aan verlofuren/overuren vanwege annuleringen van vakanties én de vitaliteit van medewerkers wordt nog belangrijker. Kortom: de huidige tijd vraagt om snelle oplossingen en een nieuwe benadering. Daarom geven wij je 3 tips hoe je dit kunt doen.

1. Medewerkers stimuleren om te BLIJVEN fietsen naar het werk

Veel medewerkers, die tot 15 kilometer van hun werk wonen, geven aan liever op de fiets te stappen dan met het OV te reizen. Gebruik deze positieve ‘vibe’ en stimuleer medewerkers langdurig en beloon ze hiervoor. #kwestievanfietsen.

Beloon ook je medewerkers

2. Een oplossing voor de toename van stuwmeer aan verlofuren/overuren? Doe iets leuks!

Doordat een aantal medewerkers de afgelopen tijd ontzettend veel uren heeft moeten maken of doordat vakanties geannuleerd zijn, groeit het stuwmeer aan verlofuren. Werkgevers opgelet! Wist je dat hiervoor een hele simpele oplossing is?

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

3. Meer bewegen voor een goede balans

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid worden de komende jaren nog belangrijker. Het coronavirus is nog steeds aanwezig, we zitten midden in een tweede golf, maar de vooruitzichten op een vaccin zijn goed. Daarbij blijft een goede conditie natuurlijk altijd zorgen voor een betere weerstand. Kortom, bewegen is het codewoord. Veel werkgevers denken nog altijd dat de fietsregeling alleen bedoeld is ter stimulering van het het woon-werkverkeer en dat het daarom verplicht is om daadwerkelijk naar het werk te fietsen. Sinds de intrede van de WKR (werkkostenregeling) is dat al lang verleden tijd. Medewerkers helpen met de aanschaf van een fiets voor (extra) beweging mag via de WKR!

Vertel mij meer over het fietsplan