Home / Nieuws / Blog / Dit jaar nog extra belastingvoordeel behalen? Jazeker!

Dit jaar nog extra belastingvoordeel behalen? Jazeker!

Gepubliceerd op 5 november 2019
Dit jaar nog extra belastingvoordeel behalen? Jazeker!

Het einde van het jaar komt in zicht. Een heel goed moment om te bekijken of er nog (belasting)voordelen te behalen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de uitruil van loon voor extra secundaire arbeidsvoorwaarden via de zogenoemde cafetariaregeling. Deze kan voor zowel werkgevers als werknemers voordelen bieden. Met het oog op belastingen én de keuzevrijheid (laat de werknemer zelf een keuze maken uit zoveel mogelijk extra secundaire arbeidsvoorwaarden) kunnen werkgevers het aanbod van extra secundaire arbeidsvoorwaarden optimaliseren.

Maar hoe werkt een cafetariaregeling?

Een cafetariaregeling is een regeling waarin werknemers belast loon kunnen uitruilen voor onbelast loon. De werknemer kan bijvoorbeeld kiezen voor een beloning in natura, een onbelaste verstrekking, vergoeding of ter beschikkingstelling in plaats van loon in geld. Voordeel voor de werkgever is besparing op sociale lasten (lagere loonsom) en de werknemer heeft belastingvoordeel op de aanschaf van een product doordat hij dit met brutoloon(bestanddelen) aan de werkgever terugbetaalt. De meeste bekende voorbeelden van onbelaste verstrekkingen zijn de fiets van de zaak-regeling, bedrijfsfitnessregeling of de pc-privéregeling. Het resultaat? Blije medewerkers en een tevreden werkgever!

Dit jaar nog actie ondernemen? Jazeker!

Veel werkgevers keren aan het eind van het jaar een eindejaarsuitkering uit. De eindejaarsuitkering is een ideale bron voor een cafetariaregeling. Deze uitkering is belast en is voor veel werknemers, als extraatje boven op het reguliere loon, geschikter om in te zetten dan regulier loon. Keert u – als werkgever – een eindejaarsuitkering uit, zorg er dan voor dat deze bron ingezet kan worden in een cafetariaregeling. Uw medewerkers hebben dan nog meer keuzevrijheid (niet alleen bijvoorbeeld brutoloon als bron binnen de cafetariaregeling)! Kijk nog wel even of u voldoende vrij ruimte heeft. De bedragen die een werknemer op deze manier besteed aan de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets of een fitnessabonnement vallen namelijk binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR).