FiscFree® is bij P-services al bijna 10 jaar een enorm succes!

Fiscfree® P Services
Esther
HR-adviseur
Afnemer van:
Fiets van de zaak

Het verhaal van Esther

Fiscfree® Klanten 640X480

Al 20 jaar is P-services specialist op het gebied van personeelsbeheer. Een betrouwbare partner in uitzenden, payroll, salarisadministratie, HR-advies en verzuimbeheer. Voor intermediairs bieden wij backofficedienstverlening. In alles wat wij doen staat goed werkgeverschap voorop.

We zijn niet alleen werkgever voor ons interne personeel

Wij zijn ook werkgever voor onze uitzend- en payrollmedewerkers die bij onze opdrachtgevers werken. Zij staan op onze loonlijst. Hierdoor hebben wij een grote vrije ruimte binnen de werkkostenregeling. FiscFree® biedt ons de mogelijkheid om deze vrije ruimte binnen de werkkostenregeling te kunnen besteden.

Dat past uitstekend binnen onze thema’s vitaliteit & gezondheid die we met Jigler GO! uitdragen om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden.

​P-services is in september 2014 gestart met het aanbieden van FiscFree®

Vanuit onze kernwaarde goed werkgeverschap willen we mooie arbeidsvoorwaarden kunnen aanbieden. Dat verstevigt onze positie als aantrekkelijk werkgever. Door fiscaal voordeel aan te bieden heb je een extra om mensen aan je binden.

​In 2022 hebben we ons recordaantal bestellingen behaald

Vooral de afname van bol.com bonnen springt eruit. Ook op het gebied van fitheid (sportschoolabonnement) en gezonde voeding (HelloFresh) wordt FiscFree® geregeld ingezet. Dat past uitstekend binnen onze thema’s vitaliteit & gezondheid die we met Jigler GO! uitdragen om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Leuk dat FiscFree® met regelmaat het assortiment uitbreidt. Waardoor we de afgelopen jaren steeds nieuwe productgroepen hebben kunnen aanbieden.

Op bepaalde momenten in het jaar zien we piekmomenten in de FiscFree®-bestellingen

We bieden verschillende verrekeningsbronnen aan voor FiscFree®. Natuurlijk het brutoloon, bruto vakantiegeld, verlofuren, overuren én het persoonlijk keuzebudget. Het te verrekenen bedrag is op basis van opgebouwde reserveringen. Door de grote vrije ruimte zijn wij niet gebonden aan een maximum bestelbedrag per werknemer. Dit zolang er ruimte binnen de WKR beschikbaar is en het fiscaal is toegestaan.

Fiscfree® Werkgevers

We communiceren heel actief dat we FiscFree® aanbieden

Dat begint al met onze onboarding. De regeling komt namelijk meteen aan bod tijdens een persoonlijk gesprek met nieuwe collega’s over onze arbeidsvoorwaarden. Met uitleg wanneer je FiscFree® kunt inzetten. Op intranet hebben we regelmatig nieuwsberichten om collega’s te attenderen op de FiscFree®-mogelijkheden, zeker als bepaalde looncomponenten zoals vakantiegeld of overuren worden uitbetaald. Onze uitzend- en payrollmedewerkers ontvangen bij de start van hun werk de FiscFree®-informatie in hun online portal. En ook informeren we hen op vaste momenten via bijvoorbeeld onze maandelijkse nieuwsbrief om FiscFree® in te zetten. Kortom, we brengen het vaak en actief onder de aandacht. Dit zien we terug in het grote aantal bestellingen.

​FiscFree® is via ons intranet heel makkelijk toegankelijk

Na het aanklikken van de link staat het werkgevernummer op de FiscFree®-website al ingevuld. De medewerker hoeft dus alleen nog zijn logingegevens in te vullen. Medewerkers kunnen vervolgens kiezen uit de productgroepen fiets, fitness, mobiele telefoons en abonnementen, computers en tablets, weekendje weg, HelloFresh én de cadeaukaarten van bol.com, Coolblue en de Bijenkorf.

FiscFree® HR interview

Logisch natuurlijk dat door dit alles collega’s enorm enthousiast zijn over FiscFree®!

Vanwege het brede aanbod zit er voor iedereen wel iets bij. Medewerkers hebben de mogelijkheid om hun opgebouwde reserveringen maximaal te besteden en zo dus van optimaal belastingvoordeel te genieten. We ontvangen vanuit de collega's veel positieve reacties. Nagenoeg alle medewerkers kiezen ervoor om de reserveringen in te zetten voor FiscFree® in plaats van uit te laten betalen. Interessant vinden we de toevoeging van meer groene productgroepen aan FiscFree®. We zien dat hier steeds meer interesse voor is. Leuk als we in de toekomst dit assortiment verder kunnen uitbreiden.

Wil jij net als P-Services extra secundaire arbeidsvoorwaarden bieden?