Wij vinden het belangrijk dat medewerkers vaker de fiets pakken

Fiscfree® Db Schenker
Hanno Sterrenburg
HR-adviseur
Afnemer van:
Fiets van de zaak

Het verhaal van Hanno

Fiscfree® Klanten DB Schenker

Met het fietsplan van FiscFree® slaan we vier vliegen in één klap: we bevorderen de vitaliteit en motivatie van onze medewerkers, we geven blijk van goed werkgeverschap, we verkleinen onze ecologische voetafdruk én besparen op onze sociale lasten.

DB Schenker is een internationale logistieke dienstverlener en verzorgt goederentransport over land, zee en in de lucht. Al anderhalve eeuw zetten de medewerkers van het bedrijf zich in om klanten waar ook ter wereld te ondersteunen bij het organiseren van transporten, contractlogistiek en supply chain management.

Schenker Logistics Nederland maakt sinds 2021 gebruik van het FiscFree®-fietsplan én Trappers – een beloningssysteem waarmee medewerkers extra worden gestimuleerd om op de fiets naar het werk te komen. Aan het woord: Hanno Sterrenburg, sustainability manager binnen het bedrijf.

Wij vinden het belangrijk dat medewerkers vaker de fiets pakken en de auto laten staan. Om de vitaliteit en motivatie van onze mensen te bevorderen, en tegelijkertijd om de CO2-uitsoot te verminderen en zo bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Van papieren bonnetjes naar geautomatiseerd fietsplan

“Wij vinden het belangrijk dat medewerkers vaker de fiets pakken en de auto laten staan. Om de vitaliteit en motivatie van onze mensen te bevorderen, en tegelijkertijd om de CO2-uitstoot te verminderen en zo bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Vóór FiscFree® hadden we een verouderd fietsreglement. Medewerkers konden een fiets kopen bij de rijwielhandelaar en leverden vervolgens het bonnetje bij ons in. Daar kwam behoorlijk wat administratie bij kijken, bonnetjes raakten soms kwijt – het was simpelweg een outdated gedateerd systeem. Bovendien was de regeling ook nooit goed onder de aandacht van de medewerkers gebracht. We wilden een stevige digitaliseringsslag maken en de regeling duidelijker communiceren. Het FiscFree®-fietsplan, gecombineerd met Trappers, was voor ons de perfecte oplossing.”

 

Fiscfree® Werkgevers

Alleen maar voordeel van FiscFree®

“We hebben met verschillende partijen gesproken en het verhaal van FiscFree® sprak ons direct het meeste aan. Ze vertegenwoordigen het grootste landelijke netwerk met meer dan 3.000 aangesloten rijwielhandelaren, dat vonden we ook een pre. Door corona was de eerste kennismaking online, maar in een mooie presentatie werden alle mogelijkheden en opties helder en overzichtelijk voor het voetlicht gebracht.

Of de verwachtingen zijn waargemaakt? Meer dan! FiscFree® biedt alleen maar voordelen. In het operationele proces hebben we er weinig administratief werk van, ook de koppeling met het personeelsinformatiesysteem AFAS werkt perfect. Verder is het platform ook voor de ‘bestellers’ erg gebruikersvriendelijk. Het portal is bovendien opgemaakt in de look-and-feel van DB Schenker, wat er een vertrouwd tintje aan geeft. En wat ook prettig is: FiscFree® stelt allerlei communicatiemateriaal beschikbaar waardoor je alle mogelijkheden in een handomdraai onder de aandacht brengt binnen je bedrijf.”

Ook bij de medewerkers een groot succes

“Vitale en gemotiveerde medewerkers staan voor ons op de eerste plaats. Het fietsplan en Trappers dragen daar in belangrijke mate aan bij. Voor het tweede jaar achtereen is het WKR-budget (werkkostenregeling) al binnen een paar maanden opgebruikt. Dat betekent dat er via de fietsregeling in die twee jaar meer dan honderd fietsen (en eventueel verzekeringen, accessoires, fietsbonnen et cetera) zijn aangeschaft. Samen met meer dan 250 medewerkers die momenteel gebruikmaken van Trappers, kunnen we spreken van een enorm succes.”

FiscFree® HR interview

Soepele samenwerking

“De samenwerking met FiscFree® verloopt erg plezierig. Ze zijn altijd goed bereikbaar, geven snel antwoord op vragen, zijn flexibel en denken altijd proactief mee. Ik beveel FiscFree® absoluut aan bij andere bedrijven en organisaties. Klanten van DB Schenker zijn ook erg enthousiast als ik ze als sustainability manager vertel over het fietsplan of Trappers. Het zijn echt twee van onze paradepaardjes als het gaat om het duurzaamheidsbeleid in ons bedrijf.”

Wil je net zo’n oplossing als DB Schenker? Neem contact op met ons!