FiscFree® draagt bij aan het bieden van aantrekkelijk werkgeverschap en geeft medewerkers de gelegenheid om met fiscaal voordeel leuke extra’s te kunnen aanschaffen

Fiscfree® Zorggroep Sint Maarten
Leonie Kuipers
HR-adviseur
Afnemer van:
Fiets van de zaak

Het verhaal van Leonie

Fiscfree® Succesverhalen Zorggroep Sint Maarten

Zorggroep Sint Maarten helpt met name ouderen om de kwaliteit van leven te behouden of te verbeteren. Dit gebeurt vanuit zestien locaties waar mensen kunnen wonen en gebruik kunnen maken van zorg en services. Daarnaast worden er zorg en services aan thuiswonende cliënten geboden. De zorggroep werkt vanuit locaties in Twente, Gelderland, Friesland en Utrecht. Er werken ruim 2.600 medewerkers. Daarnaast zijn er ruim 1.400 vrijwilligers actief binnen de organisatie.

De zorggroep is sinds januari 2020 klant bij FiscFree® en bekijkt jaarlijks of ze het productaanbod nog aantrekkelijker kunnen maken. Leonie Kuipers, adviseur HRM, is contactpersoon vanuit de Zorggroep voor FiscFree®. Ze is enthousiast over de samenwerking, en vooral over de toegevoegde waarde van FiscFree® als het gaat om het bieden van extra’s aan medewerkers en goed werkgeverschap.

Je kunt alle spelregels en budgetten zelf bepalen en op elk moment eenvoudig aanpassen.

De ruimte binnen de WKR zoveel mogelijk benutten

“Met het oog op aantrekkelijk werkgeverschap en het binden van collega’s wilden we onze medewerkers meer extra’s bieden dan de fietsregeling en fiscale reiskostenvergoeding die we op dat moment hadden. Via de werkkostenregeling (WKR) hadden we ruimte om het extra assortiment uit te breiden, maar we zagen daarvoor het benodigde regelwerk minder zitten. Een collega was vanuit een vorige baan bekend met FiscFree® en zo kwamen we al snel met de juiste persoon in gesprek. Na een heldere presentatie over de mogelijkheden en de werkwijze was de keuze om met FiscFree® samen te werken snel gemaakt.”

Ready, set, go!

“Na de keuze voor FiscFree® konden we al snel van start met de implementatie van het systeem. Daarbij kregen we goede ondersteuning van de medewerkers van FiscFree®. Ze beantwoorden vragen snel en met een eigen contactpersoon zijn de lijntjes kort. Het was soms even zoeken hoe bepaalde acties in het personeels- en salarisinformatiesysteem ingericht moesten worden, maar toen dat eenmaal gerealiseerd was, konden we overgaan op de communicatie naar de medewerkers.”

Fiscfree® Werkgevers

Van fiets tot smartwatch en bonnen van CoolBlue

“Onze medewerkers kunnen inmiddels kiezen uit een behoorlijk pakket extra’s: van een (elektrische) fiets, laptop, mobiele telefoon of smartwatch tot bonnen van bol.com of Coolblue of het verrekenen van een sport-/fitnessabonnement. Ieder najaar evalueren we het aanbod en beslissen we of we andere producten willen aanbieden. We kijken dan naar de wensen van de medewerkers, de financiële ruimte binnen de WKR en naar producten die het beste aansluiten bij de kernwaarden van onze organisatie: dorps, vitaal en ontplooiend.

Door het grote aantal medewerkers en de regels van de WKR kan niet iedereen onbeperkt gebruikmaken van FiscFree®. We hebben daarom bepaald dat iedereen één keer per jaar een product mag bestellen. Is er in september ruimte over, dan kunnen we besluiten of een tweede bestelronde mogelijk is. Dat is ook zo fijn aan FiscFree®: je kunt alle spelregels en budgetten zelf bepalen en op elk moment eenvoudig aanpassen. Afgelopen jaar hebben we het assortiment uitgebreid met een mobiele telefoon en smartwatches en daar wordt veel gebruik van gemaakt, dus ik denk niet dat er dit jaar ruimte gaat zijn voor een extra bestelronde. Alleen maar een goed teken, nietwaar?”

FiscFree® HR interview

FiscFree® draagt bij aan het aantrekken en behouden van medewerkers

“Ik kan FiscFree® absoluut aanbevelen aan andere organisaties. Het neemt je regelwerk uit handen en ook de medewerkers zijn enthousiast over het met fiscaal voordeel aanschaffen van producten. Ik hoor regelmatig collega’s zeggen dat ze de leuke extra’s waarderen! En doordat de aanschafkosten verrekend kunnen worden met verlofuren, het salaris of de eindejaarsuitkering, valt het nauwelijks op dat je 'een grote uitgave' hebt gedaan, maar je kunt er wel volop van genieten!"

Zoek jij net als Zorggroep Sint Maarten een manier om medewerkers aan te trekken en te behouden? 

Ja dat wil ik!