Home / Nieuws / Blog / Zes tips voor meer werkgeluk

Zes tips voor meer werkgeluk

Gepubliceerd op 28 december 2018

Geluk zit in de kleine dingen van het leven. Naast leuke collega’s en de juiste balans dragen aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aanzienlijk bij aan ons werkgeluk. En dat is waar wij het uiteindelijk allemaal voor doen. Om het nieuwe jaar met inspiratie van start te gaan geven onze FiscFree® adviseurs ieder een praktische tip die kan helpen bij het vergroten van de vitaliteit en betrokkenheid van uw medewerkers.

Margreet  van Bremen
Margreet van Bremen

1. Water drinken = beter werken

Ons brein bestaat voor 85% uit water en is afhankelijk van een constante watertoevoer om goed te kunnen functioneren. Het brein verliest bij 2% te weinig water al zijn alertheid en focus. Uit neuropsychologisch onderzoek blijkt dat ons brein hier vooral erg langzaam van wordt. Drinkt u een glas water direct voor het uitvoeren van een mentale taak, dan verhoogt dit uw reactietijd tot wel 14%. Geef werknemers als stimulans daarom bijvoorbeeld allemaal een eigen drinkfles met naam. Of wijs ze op de leuke apps Waterlogged’ (Apple) en Water Your Body (Android) om de hoeveelheid water per dag bij te houden.

Nienke van der Schaaf
Nienke van der Schaaf

2. Waar is de trap? Daar is de trap!

Staat vitaliteit hoog bij u op de agenda? Stimuleer medewerkers om vaker de trap te nemen door een originele en duidelijke bewegwijzering bij de liften te plaatsen. Met een leuk kleurtje, kunst en muziek maakt u het helemaal af!

Danny Goedhart
Danny Goedhart

3. Ga offline!

Zodra het kan, zet uit die computer of ander device! Tablets en telefoons beheersen het leven van (te)veel mensen. Daardoor beweegt iedereen minder snel en minder vaak. Zoek na het werk en in het weekend het groen op, ga (lunch)wandelen, sporten en/of fietsen. En doe dit vooral samen, adem in die pure lucht!

Lees meer over deze tip

Martijn Thissen
Martijn Thissen

4. Vrijdag Fiets naar je Werkdag

Heeft u een fietsplan en wilt u medewerkers op de fiets krijgen? Organiseer elke eerste vrijdag van de maand uw eigen “Fiets naar je Werkdag”. Zorg dat alle fietsers op deze dag minimaal ontvangen worden met een kop koffie of thee. Succes gegarandeerd!

Maikel Tanis
Maikel Tanis

5. Be good and tell it

Wellicht een open deur. Maar interne communicatie is een belangrijke succesfactor voor betrokkenheid op de werkvloer. Vaak zijn medewerkers niet goed op de hoogte van alle secundaire arbeidsvoorwaarden die een werkgever aanbiedt. Een gemiste kans, als u zich bedenkt dat dit bij een nieuwe baan regelmatig onderwerp van gesprek is op een feestje.

Jan Gerben Baay
Jan Gerben Baay

6. Spontane koffiepraat

Leuke collega’s zijn een belangrijk onderdeel van werkgeluk. Doe daarom eens gek en trakteer een collega die u (nog) niet zo goed kent op een kop koffie. Het kan voor verrassende gesprekken zorgen.