Home / Nieuws / Blog / Fit het nieuwe jaar in!

Fit het nieuwe jaar in!

Gepubliceerd op 12 januari 2021

Het nieuwe jaar is begonnen! De strenge lockdown is inmiddels met weken verlengd. Desalniettemin hebben jouw medewerkers ongetwijfeld een aantal goede voornemens voor 2021! Werkgevers zouden dat ook moeten hebben! Goede voornemens om te helpen om fitter door 2021 te gaan.

Kampioen bankzitten

Kampioen bankzitten

Nederlanders zijn kampioen zitten. Er is steeds meer bewijs dat veel en langdurig zitten schadelijk is voor de gezondheid. Dan hebben we het niet alleen over de lichamelijke gezondheid, maar vooral ook over de geestelijke gezondheid.

Op afstand stimuleren

Belangrijk om te weten is dat lichamelijke en geestelijke gezondheid hand in hand gaan. Wanneer iemand een slechte lichamelijke conditie heeft, heeft dat ook zijn weerslag op de geestelijke conditie en andersom. Als werkgever kan je er - ook op afstand - voor zorgen dat medewerkers fit en vitaal blijven. Het minste dat je kan doen is zorgen dat iedere 45 minuten het zitten wordt onderbroken door te gaan staan of beter nog: bewegen. Tegenwoordig zijn er zelfs speciale bureaus, die compleet uitgerust zijn met een fiets om gedurende de dag de beentjes flink te laten rondgaan. Wist je dat er op 21 januari 2021 zelfs een heuse 'zitloze werkdag' is?

Thuiswerkrondje met de fiets

Maar er zijn natuurlijk tal van andere dingen te verzinnen die ervoor zorgen dat medewerkers in beweging blijven. Tijdens de 'Fiets naar je Werk Dag' is het #thuiswerkrondje geïntroduceerd, waarbij thuiswerkers werden gestimuleerd om voor, na of tijdens het werk een stuk gingen fietsen. Als we alle social media berichten mogen geloven, is deze actie erg succesvol gebleken. Nog steeds is er een heel aantal medewerkers, die nog dagelijks de fiets pakken om een rondje te rijden. Puur en alleen om het lichaam in beweging te krijgen en het hoofd leeg te maken. Even weg van alle stress en drukte thuis en proberen te genieten van de fietstocht. Waar deze ook heen moge gaan!

Bedrijfsfitnessregeling

Met fiscaal voordeel

Als werkgever zijn er allerlei (fiscale) regelingen die je kunt gebruiken om je medewerkers te helpen om fitter en vitaler te worden én blijven. Zo kun je denken aan een fietsplan of een bedrijfsfitnessregeling voor al je medewerkers. Meer weten over hoe je als werkgever je medewerkers kunt helpen met hun vitaliteit?