FiscFree® ondersteunt HR-beleid: bewust samenstellen van pakket secundaire arbeidsvoorwaarden voor vitale medewerkers

Fiscfree® Proloog
Renee Storm
Controller
Afnemer van:
Fiets van de zaak

Het verhaal van Renee

Proloog

Proloog is een samenwerkend netwerk van professionele basisscholen met elk hun eigen identiteit en specifieke accenten. Het stafbureau van Proloog is gevestigd in Leeuwarden en geeft ondersteuning aan alle 23 aangesloten basisscholen in en om Leeuwarden. Alle 300 medewerkers van Proloog zetten zich iedere dag in voor ‘hun kids’ met als motto: ‘word wie je bent!’

Het aanbieden van secundaire arbeidsvoorwaarden deden ze al bij Proloog. Maar met de intrede van de WKR (werkkostenregeling) en met medewerkers op diverse locaties was het de wens om een oplossing te vinden waar alle ‘spelregels’ voor de aanschaf van secundaire arbeidsvoorwaarden op een centrale plaats te vinden zijn én voor iedereen toegankelijk. Aan het woord is Renee Storm, controller bij Proloog en verantwoordelijk voor de samenwerking met FiscFree®.

Omdat wij vitaliteit belangrijk vinden, stellen wij ons secundaire arbeidsvoorwaarden pakket bewust samen. FiscFree® ondersteunt dit.

Eén centrale plaats

“Wij zijn destijds via een collega-werkgever in contact gekomen met FiscFree®. Zij hebben hun ervaring met ons gedeeld en op basis daarvan hebben we contact met FiscFree® gezocht. We hebben voor FiscFree® gekozen, omdat zowel de informatie over de secundaire arbeidsvoorwaarden die wij aanbieden alsmede de mogelijkheid om direct een bestelling te plaatsen op één centrale plaats te vinden is. Onze medewerkers kunnen altijd en overal inloggen.”

Digitalisering scheelt enorm

“Sinds de invoering van FiscFree® bij Proloog, nu zo’n twee jaar geleden, zien wij een opvallende verandering. Voorheen werden de aanvragen voor een fitnessabonnement, fiets en vakbondscontributie nog aangevraagd via papier. Nu verloopt alles digitaal. Dat betekent een enorme efficiency slag. En met het oog op de verduurzaming van onze organisatie zien wij ook nog een ander pluspunt. Het scheelt een hoop papier!”

Fiscfree® Werkgevers

FiscFree® als praktisch hulpmiddel voor uitvoering van HR-beleid

“Bij de samenstelling van het pakket secundaire arbeidsvoorwaarden hebben we rekening gehouden met wat wij – als werkgever – belangrijk vinden om uit te dragen naar onze medewerkers. Bij ons is dat de verduurzaming van de organisatie en de ontwikkeling van (vitale) medewerkers. We zien dat overigens terug bij meer collega-werkgevers. Om ervoor te zorgen dat onze medewerkers de mogelijkheid hebben om vitaler te worden én te blijven hebben we gekozen om zowel de fiets als een fitnessabonnement in het pakket op te nemen. Ook wordt het gebruik van tablets gestimuleerd; onze medewerkers kunnen deze ook met belastingvoordeel aanschaffen. Randapparatuur, zoals bijvoorbeeld printers worden bewust niet aangeboden. Buiten het feit dat we het gebruik van papier willen terugdringen, vinden we dat het werken met tablets bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers."

FiscFree® HR interview

Keuzevrijheid medewerkers

"Met FiscFree® maken onze medewerkers dus zelf de keuze welke arbeidsvoorwaarde zij met belastingvoordeel willen aanschaffen. Iedereen heeft op elke leeftijd, opleiding of situatie een andere behoefte. Door een breed en flexibel pakket aan te bieden, denken wij dat we onze medewerkers maximaal kunnen ondersteunen in hun keuze.”

Monitoren WKR-budget

“Het is voor mij – als controller van Proloog - prettig om het beschikbare WKR-budget – wanneer ik daar behoefte aan heb - te kunnen monitoren. Uit ervaring weten wij dat de fiets en de fitnessabonnementen heel erg populair zijn en waar het grootste gedeelte van het budget aan op gaat. FiscFree® is zo gemaakt dat er niet over de (deel)budgetten heen gegaan kan worden. Mocht het zo zijn dat er bijvoorbeeld te weinig budget is voor bijvoorbeeld de fiets, omdat er nog een aantal medewerkers een fiets willen aanschaffen, dan kunnen wij zelf binnen de budgetten ‘geld’ overhevelen van een productgroep die ‘minder hard loopt' naar de productgroep die eigenlijk net iets te weinig heeft toebedeeld gekregen. Dit alles natuurlijk wel binnen het totale WKR-budget.”

 

Wil je net zo’n oplossing als Proloog? Neem contact met ons op!