Na onze prettige samenwerking met Nationale Fiets Projecten, was FiscFree® een logisch vervolg. Op deze manier kunnen we werknemers meer extraatjes via de zaak aanbieden én zelf een extra besparing op sociale lasten realiseren.

Fiscfree® Forvia
Anja Akkermans
HR Officer
Afnemer van:
Fiets van de zaak

Vertel ons wie je bent, Anja

Faurecia

Faurecia Emissions Control Technologies is gevestigd in Roermond. Het is een zelfstandig opererend productiebedrijf, dat seriematig uitlaatsystemen en katalysatoren voor de automobielfabrikanten Ford, BMW, Toyota, Peugeot en Citroën en voor de vrachtwagenfabrikanten DAF, Scania en CMI produceert. Faurecia Emissions Control Technologies heeft zo’n 440 medewerkers.

Het fietsplan was (voor de invoering van de WKR) al onderdeel van ons aanbod secundaire arbeidsvoorwaarden. We regelden het fietsplan via Nationale Fiets Projecten en kwamen daardoor ook vrij vlot in contact met de adviseurs van FiscFree®. We wilden het fietsplan graag behouden, maar het was zaak dat de nieuwe wetgeving ook optimaal zou passen in onze organisatie. Met FiscFree® konden we onze werknemers meer leuke extraatjes met belastingvoordeel via de zaak aanbieden én zelf een forse besparing op de sociale lasten realiseren.

Al onze problemen bleken opeens geen problemen meer te zijn.

Van het Nationale Fietsplan naar FiscFree®

Door het aanbieden van het fietsplan aan onze werknemers, kenden we Nationale Fiets Projecten al en stonden we open voor een introductie van FiscFree®, vertelt Anja Akkermans, HR Officer bij Faurecia Emissions Control Technologies. In de eerste instantie vonden we de werkkostenregeling wel een lastig onderwerp; we hadden het idee dat er veel regeltjes aan verbonden waren en we vonden de naheffing van 80% ook flink afschrikken. Er waren een aantal vragen vanuit HR en in de eerste instantie wisten we niet precies wat er allemaal verrekend kon worden binnen de vrije ruimte van de WKR. Op een gegeven moment kwam de verplichtstelling van de WKR steeds dichterbij en hebben we een aantal prettige gesprekken gehad met een adviseur van FiscFree® .

Na een aantal demo’s vanuit FiscFree® werd steeds duidelijker wat de mogelijkheden waren binnen FiscFree® en hoe we dit het beste konden inpassen in onze organisatie. Na akkoord van de directie, besloten we te starten met FiscFree®. En dat is tot op heden een hele goede keuze geweest gelukkig!

Fiscfree® Werkgevers

Van start gaan…

Nadat we op de hoogte waren van alle mogelijkheden binnen FiscFree®, hebben we ervoor gekozen om vijf productgroepen aan te zetten. Op deze manier kunnen we onze medewerkers een zo’n breed mogelijk aanbod bieden én kan er zoveel mogelijk van de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling benut worden, waardoor er optimaal wordt bespaard.

We bieden momenteel de productgroep fiets, computer/tablet, fitness, mobiele telefonie en vakbondscontributie aan. We merken overigens wel dat we het lastig vinden om een budget vast te stellen per productgroep. We kunnen moeilijk inschatten welke productgroepen storm gaan lopen en welke minder populair zullen zijn.

Gelukkig kunnen we binnen FiscFree® schuiven met onze budgetten en eerder gemaakte keuzes bijstellen. Dat is fijn en daar maken we af en toe ook gebruik van. We proberen het totale budget zo goed mogelijk in de gaten te houden en vergaderen eens in de zoveel tijd over de mogelijkheden omtrent verschuivingen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat we zo weinig mogelijk werknemers ‘nee’ willen verkopen.

FiscFree® HR interview

Veel goede reacties op FiscFree®

De reacties van onze medewerkers op FiscFree® waren positief. Alhoewel de meeste werknemers nog wel even wegwijs moesten worden in de applicatie, ging de implementatie en kennismaking met FiscFree® binnen ons bedrijf eigenlijk vrij vlot. Langzaamaan stroomden de eerste bestellingen binnen en werknemers waren enthousiast over de verschillende productgroepen die we aanbieden.

Wat ons betreft zit het voordeel van FiscFree® in het niet kunnen overschrijden van het budget. In het begin is dat wel iets geweest wat ons tegen heeft gehouden, want een naheffing van 80% is niet niks. Gelukkig bleek dit niet mogelijk in FiscFree® en krijgen we netjes een melding zodra het budget bijna op is. Ook vinden wij het prettig dat er snel wordt gehandeld bij FiscFree®. In het begin van het jaar kwamen we er namelijk achter dat we niet duidelijk genoeg waren geweest in onze spelregels. Gelukkig konden deze na een telefoontje met de adviseur aangepast worden. Deze snelle hulpverlening is voor ons erg prettig.

Wat erg handig is aan FiscFree® is dat je, indien nodig, kunt schuiven met budgetten. Op deze manier worden de budgetten van alle productgroepen zo optimaal mogelijk benut. Zo profiteren onze werknemers van nóg meer leuke extraatjes, terwijl wij fors besparen door het optimaal benutten van het WKR-budget.

Ja dat wil ik