Mooie arbeidsvoorwaarden mogen gecommuniceerd worden!

Fiscfree® Catharina Ziekenhuis
Paul van Gisbergen
Beleidsadviseur HRM
Afnemer van:
Fiets van de zaak

Het verhaal van Paul

Catharina Ziekenhuis Fiscfree®

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is een ambitieus, topklinisch opleidingsziekenhuis. In het Catharina Ziekenhuis worden de complexe behandelingen gecombineerd met de nieuwste technieken. Innovatie speelt vanzelfsprekend een belangrijke rol. “Onze zorgprofessionals zijn vooruitstrevend en altijd op zoek naar nieuwe wegen om zorg nog beter en veiliger te maken”, zegt Paul van Gisbergen, Beleidsadviseur HRM.

Fiscale regelgeving benutten voor medewerkers

Maar wat doet het Catharina Ziekenhuis voor haar medewerkers? “De Nederlandse overheid geeft werkgevers de gelegenheid om binnen de werkkostenregeling (WKR) iets extra’s voor hun medewerkers te doen in de vorm van secundaire arbeidsvoorwaarden met fiscaal voordeel”, legt Paul uit. “Wij beschouwen deze regelingen met fiscaal voordeel als een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. En dat wordt gewaardeerd gezien de grote aantallen deelnemers. Natuurlijk moet je als werkgever wel een soort ‘hulpmiddel’ hebben om deze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden als het ware binnen de organisatie in de ‘markt’ te zetten en het proces te kunnen monitoren.”

Mooie arbeidsvoorwaarden mogen gecommuniceerd worden!

Toegankelijk

Het Catharina Ziekenhuis is sinds een paar jaar klant van FiscFree®. Op basis van goede referenties die we via HR-collega’s van andere ziekenhuizen hebben gekregen, heeft het Catharina Ziekenhuis contact gezocht. “We hadden al wel een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, maar dat was qua presentatie naar de medewerkers niet zo toegankelijk (veel tekst en alleen via intranet). Met FiscFree® hebben we nu een platform dat zowel 24/7 bereikbaar – ook vanuit huis – én heel gebruiksvriendelijk is voor onze medewerkers. Ons vorige meerkeuzesysteem was ook qua uitvoering voor HRM en Financiën erg bewerkelijk.”

Flexibiliteit

FiscFree® is een succes binnen het Catharina Ziekenhuis. De waardering van het personeel is erg groot. Van Gisbergen: “Niet alleen van de fietsregeling wordt veelvuldig gebruik gemaakt, maar ook de regelingen rondom computers/tablets, mobiele telefoons en fitness. Voor het tweede jaar op rij raakt het ingestelde WKR-budget voortijdig op. Wij overwegen nu om de bestaande regeling iets aan te passen: die flexibiliteit heeft FiscFree® gelukkig.”

Fiscfree® Werkgevers
FiscFree® HR interview

Mooie regelingen mogen gecommuniceerd worden!

Het aanbieden van extra secundaire arbeidsvoorwaarden via FiscFree® helpt het Catharina Ziekenhuis met het uitdragen van ‘goed werkgeverschap’. “Het versterkt onze wervingskracht bij nieuwe medewerkers en we benoemen dit specifiek in onze vacatureteksten. Verder is FiscFree® een item bij de jaarlijkse beoordeling voor ons predicaat ‘top-employer‘, wordt het besproken wanneer iemand bij ons in dienst treedt en is alle informatie ook op intranet te vinden. We bieden mooie regelingen aan voor ons personeel en die mogen volop gecommuniceerd worden!”

Wil jij net als het Catharina Ziekenhuis medewerkers een extra zetje geven?