Cafetariaregeling

Een cafetariaregeling is een regeling waarin werknemers belast loon kunnen uitruilen voor onbelast loon. Meestal betekent dit dat de cafetariaregeling ervoor zorgt dat belast loon door de medewerker wordt ingeruild voor onbelast loon. De werknemer kan bijvoorbeeld kiezen voor een beloning in natura, een onbelaste verstrekking, vergoeding of terbeschikkingstelling in de plaats van loon in geld.

Wat zijn de voordelen?

  • Belastingvoordeel voor werkgever en werknemer
  • Werkgever is in staat om een pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel aan te bieden
  • Werknemer kan secundaire arbeidsvoorwaarden beter afstemmen op persoonlijke behoeften

Binnen de werkkostenregeling

De cafetariaregeling kan binnen de werkkostenregeling heel goed worden aangeboden. Sterker nog, door de WKR is het aanbieden van een dergelijke regeling alleen maar makkelijker geworden. Belangrijk om te onthouden is dat de werkgever ervoor moet zorgen dat alle vergoedingen en verstrekkingen die worden uitgeruild binnen de forfairtaire ruimte van 1.2% vallen.

Cafetariaregeling aanbieden?

Wil jij ook een cafetariaregeling aanbieden aan je werknemer? Neem dan contact op met FiscFree®. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer (0513) 43 30 53 of via . Via onderstaande button kun je tevens gratis en vrijblijvende informatie aanvragen.

Ontvang gratis informatie voor jouw organisatie

Onze Merken