Cafetariaregeling

Fiscfree® Bg Header Blue

Een cafetariaregeling is een regeling waarin medewerkers belast loon kunnen uitruilen voor onbelast loon. Meestal betekent dit dat de cafetariaregeling ervoor zorgt dat belast loon door de medewerker wordt ingeruild voor onbelast loon. De medewerker kan bijvoorbeeld kiezen voor een beloning in natura, een onbelaste verstrekking, vergoeding of ter beschikkingstelling in plaats van loon in geld.

Wat zijn de voordelen?

  • Belastingvoordeel voor werkgever en medewerker
  • Werkgever is in staat om een pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel aan te bieden
  • Medewerker kan secundaire arbeidsvoorwaarden beter afstemmen op persoonlijke behoeften

Binnen de werkkostenregeling

De cafetariaregeling kan binnen de werkkostenregeling heel goed worden aangeboden. Sterker nog, door de WKR is het aanbieden van een dergelijke regeling alleen maar makkelijker geworden. Belangrijk om te onthouden is dat de werkgever ervoor moet zorgen dat alle vergoedingen en verstrekkingen die worden uitgeruild binnen de vrije ruimte vallen.

Hoe wordt de vrije ruimte berekend?
Over de eerste € 400.000,- van de brutoloonsom wordt met een percentage gerekend van 1,7%. Is de brutoloonsom hoger? Dan wordt vanaf € 400.000,- gerekend met een percentage van 1,18%.

Tijdelijke wijziging vrije ruimte
Door de huidige coronacrisis waar wij ons in bevinden heeft de overheid de eerste stap onlangs verhoogd naar 3%. Dit geldt ook voor het jaar 2021 en tot een maximum bedrag van € 400.000. Kom je als werkgever hierboven? Dan geldt het percentage van 1,18%.

Cafetariaregeling aanbieden?

Wil jij ook een cafetariaregeling aanbieden aan je medewerkers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag je gratis informatiepakket aan.