Samenwerking CooP-Africa en FiscFree®

 

Fiscfree® Bg Header Blue

Maandag 9 juli heeft FiscFree® een cheque van € 1.000,- uitgereikt aan CooP Africa. Dit naar aanleiding van de jaarlijkse Fiets naar je Werk Dag. Niet alleen de cheque, maar vooral ook de extra aandacht rondom de Fiets naar je Werk Dag van 31 mei jl. zorgde voor een mooie boost voor dit goede doel!

FiscFree® en CooP Africa hebben gisteren de handen ineengeslagen en zullen ook in de toekomst met elkaar blijven samenwerken. CooP Africa zal daarmee onder andere als goed doel verbonden blijven aan de Fiets naar je Werk Dag. Op deze manier willen we laten zien dat fietsen naar het werk, niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld belangrijk is!

Op onderstaande foto heeft Bob Dijksma (directeur FiscFree®) de cheque overhandigd aan Luuk Eickmans (directeur CooP Africa), woonachtig in Oeganda maar tijdelijk terug in Nederland.

Fiscfreeuitreikingchequeaancoopafrica

Een fiets maakt een verschil!

CooP-Africa

CooP-Africa (Cycling out of Poverty) is een Nederlandse stichting die opereert in Oost Afrika. Zij verbeteren de toegang tot inkomsten, onderwijs en gezondheidszorg door te voorzien in fietsen en het ondersteunen van sociale fietsondernemingen. Zij geloven dat de fiets een verschil kan maken in deze wereld, op het gebied van gezondheid, armoedereductie, milieu etc.

Waarom de fiets?

Een fiets biedt de mogelijkheid om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Een fiets creëert kansen voor betere toegang tot inkomen, onderwijs en gezondheidszorg en verbetert de sociaal-economische positie van Afrikaanse families. Daarnaast is de fiets een milieuvriendelijk transportmiddel die mogelijkheden biedt voor een duurzame samenleving.

Coopafricazorgtmetdefietsvooreenbeteretoekomstinafrika