Fiets naar je Werk Dag 2025 breekt records – zo hou jij dit momentum vast in jouw organisatie
Op 15 mei 2025 stapten maar liefst 37.072 mensen op de fiets naar hun werk. Een recordeditie van de Fiets naar je Werk Dag, waar ook 524 organisaties aan deelnamen en samen meer dan €16.000 ophaalden voor CooP-Africa. Dat zegt wat ons betreft maar één ding: fietsen leeft onder werkend Nederland én dat zien we ook terug in de top 100 van de organisaties. Op welke plek zijn jullie geëindigd?
Als werkgever wil je dit enthousiasme natuurlijk versterken én ervan profiteren. Hoe? Met een fietsplan dat vitaliteit stimuleert zonder dat het je iets extra's kost. In deze blog lees je hoe eenvoudig dat is.
Waarom dit moment telt
De populariteit van fietsen is geen hype – het is een structurele trend. Uit een steekproef van mobiliteitsaanbieder Shuttel blijkt dat steeds meer mensen de fiets kiezen voor hun woon-werkverkeer. Dankzij de e-bike geldt dit ook voor afstanden langer dan 7 kilometer. (bron: Shuttel.nl)
Toch benutten veel organisaties deze kans nog niet. Ze denken dat een fietsregeling duur of ingewikkeld is, of zijn nog onbekend met de fiscale mogelijkheden. Daardoor laten ze waardevolle voordelen liggen.
Zo maak je fietsen aantrekkelijk – zonder extra kosten
- Gebruik de fiscale voordelen
Met een fietsplan via FiscFree maak je gebruik van bestaande fiscale ruimte binnen de werkkostenregeling. Daardoor kost het jou als werkgever niets extra’s, terwijl medewerkers flink besparen op hun nieuwe fiets. - Alles onder één dak
Bij FiscFree helpen we je graag deze gewoonte ook in jouw organisatie een realiteit te maken. Met alle fietsregelingen onder één dak hebben we al meer dan een miljoen mensen op de fiets gezet én faciliteren we voor duizenden organisaties een fietsplan – binnen én buiten de WKR, inclusief lease. - Geen gedoe – wij regelen het
Een veelgehoorde drempel is ‘we hebben er geen tijd voor’. Begrijpelijk, maar overbodig. Wij nemen het volledige proces uit handen, van hulp bij communicatie tot administratie. Jij bepaalt het beleid, wij doen de rest.
De voordelen op een rij
Ook als organisatie zijn er veel redenen om je fietsregeling op orde te hebben. We zetten ze op een rij:
- Duurzaam beleid: fietsen past perfect in een toekomstbestendige mobiliteitsvisie.
- Vitaliteit op de werkvloer: fitte medewerkers, minder verzuim.
- Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: met een fietsregeling (binnen of buiten de WKR) onderscheid je je als werkgever
- Kostenneutraal aan te bieden: ook als je maar beperkt budget hebt.
Van enthousiasme naar actie: een praktijkvoorbeeld
Een van de deelnemende bedrijven aan de Fiets naar je Werk Dag 2024 schakelde na afloop over op FiscFree. Binnen drie maanden had 12% van de medewerkers al een nieuwe fiets geregeld. Zonder extra HR-capaciteit of budget, maar mét tevreden reacties van medewerkers én directie.
Stap over op de fiets
De recordcijfers van de Fiets naar je Werk Dag 2025 laten zien dat Nederland er klaar voor is. Jij ook? Met FiscFree maak je fietsen toegankelijk, aantrekkelijk en administratief eenvoudig.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie? Onze adviseurs vertellen je graag wat we voor jou kunnen betekenen.
Misschien vind je dit ook interessant
Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM): waarom het nu tijd is om actie te ondernemen
Waarom wachten tot de overheid je organisatie dwingt om te voldoen aan duurzaamheidsnormen? De invoering van de werkgebonden personenmobiliteit (WPM) biedt jouw organisatie een unieke kans om nu al het voortouw te nemen. Dit levert niet alleen voordelen op het gebied van compliance op, maar zorgt ook voor kostenbesparing, gezonde en fitte medewerkers en een beter bedrijfsimago. In dit artikel ontdek je wat WPM precies inhoudt en waarom het verstandig is om er nú al mee aan de slag te gaan.
Fietsregeling: zo maak jij de juiste keuze voor jouw organisatie
Wil je als HR-professional direct een positieve invloed hebben op de tevredenheid van je medewerkers? En zoek je als organisatie naar manieren om duurzaam woon-werkverkeer te bevorderen? Dat kan door een fiets van de zaak aan te bieden! Maar waarom eigenlijk? En welke mogelijkheden zijn er? Dat leggen we je uit in dit artikel. Ontdek de voor- en nadelen van het aanbieden van een fietsregeling binnen of buiten de WKR. Daarnaast leggen we je uit hoe deze twee opties elkaar juist versterken. Lees snel verder!