Besparen op sociale lasten

Dat doe je door het WKR-budget optimaal te benutten! Het niet opmaken van het werkkostenregeling budget is namelijk duurder dan het wel opmaken. Dit klinkt wellicht tegenstrijdig, maar dat is het niet. We leggen dit graag uit aan de hand van onderstaand voorbeeld.

Stel: je organisatie heeft een vrije ruimte (oftewel WKR-budget) van € 100.000,-. Als hier niets van uitgegeven wordt, dan kost het je ook niets. Dit klinkt logisch, toch?

Wanneer er echter besloten wordt om deze € 100.000,- wel te gebruiken voor extra secundaire arbeidsvoorwaarden voor je medewerkers en dit bedrag wordt volledig verrekend met bijvoorbeeld het brutoloon van de medewerkers, kost het jou, als werkgever, nog steeds niets. Dit klopt nog steeds, toch?

Maar daarnaast levert dit je uiteindelijk ook nog eens geld op. Want over het volledige bedrag dat wordt uitgeruild (in dit geval € 100.000,-), realiseer je namelijk een forse besparing op de sociale werkgeverslasten van ca. € 18.000,-.

Hoe zit dat?

Omdat je minder loon uitbetaalt als werkgever, betaal je dus automatisch ook een lager bedrag aan sociale lasten. Want over loon betaal je gemiddeld 18% aan sociale lasten. Hierdoor bespaar je door het gebruik van FiscFree® dus gemiddeld 18% van het totale uitgeruilde bedrag. In dit bijvoorbeeld dus circa € 18.000,-. Onderaan deze pagina kan je heel eenvoudig zelf berekenen hoeveel je met je eigen bedrijf kunt besparen.

Te mooi om waar te zijn!

Medewerkers zijn blij met een nieuwe fiets, laptop, iPad of fitnessabonnement die ze met brutoloon betalen en werkgevers besparen veel geld door de vrije ruimte of het WKR-budget te benutten. Via FiscFree® regel je slim en gemakkelijk het aanbod van extra secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel. De mogelijkheden zijn groter dan je denkt.

Wil je dat één van onze adviseurs gratis bij je langs komt met een gepersonaliseerde demo? Dat kan zeker! Wij nemen graag de vele mogelijkheden met je door. Wellicht heb je zelf nog suggesties voor extra secundaire arbeidsvoorwaarden!