Fors belastingvoordeel

Door FiscFree® te gebruiken kunnen medewerkers niet alleen extra secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel kopen; voor werkgevers realiseert FiscFree® ook een directe besparing op de sociale lasten.

Dat doe je door het WKR-budget optimaal te benutten! Het niet opmaken van het werkkostenregeling budget is namelijk duurder dan het wel opmaken. Dit klinkt wellicht tegenstrijdig, maar dat is het niet. We leggen dit graag uit aan de hand van onderstaand voorbeeld.

Stel: je organisatie heeft een vrije ruimte (oftewel WKR-budget) van € 100.000,-. Als hier niets van uitgegeven wordt, dan kost het je ook niets. Dit klinkt logisch, toch?

Wanneer er echter besloten wordt om deze € 100.000,- wel te gebruiken voor extra secundaire arbeidsvoorwaarden voor jouw medewerkers en dit bedrag wordt volledig verrekend met bijvoorbeeld het brutoloon van de medewerkers, kost het je, als werkgever, nog steeds niets. Dit klopt nog steeds, toch?

Maar daarnaast levert dit je uiteindelijk ook nog eens geld op. Want over het volledige bedrag dat wordt uitgeruild (in dit geval € 100.000,-), realiseer je namelijk een forse besparing op de sociale werkgeverslasten van ca. € 18.000,-.

Hoe kan dat?

Doordat de gekozen extra's worden uitgeruild met brutoloonbestanddelen van medewerkers is het budgetneutraal voor de werkgever. Sterker nog: werkgevers die de vrije ruimte via FiscFree® volledig inzetten, besparen maximaal op de sociale lasten. Doordat er minder salaris wordt uitbetaald (door verlaging brutoloon), hoeft er ook minder aan sociale lasten te worden betaald. Gemiddeld besparen werkgevers hierdoor zo’n 18%!

Realiseer nu direct een besparing op de sociale lasten