Home / Nieuws / Coronamaatregel: verruiming werkkostenregeling 2020

Coronamaatregel: verruiming werkkostenregeling 2020

Gepubliceerd op 28 april 2020

Vanwege de coronacrisis heeft het kabinet op vrijdag 24 april een zestal nieuwe belastingmaatregelen getroffen om werkgevers tegemoet te komen in deze lastige tijden. Eén van deze maatregelen is een eenmalige verhoging van de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) van 1,7% naar 3% voor de eerste € 400.000,- van de loonsom per werkgever.

Maak het je medewerkers aangenamer

Niet alleen voor jou als werkgever kan dit een boost zijn, maar ook zeker voor je medewerkers! Zo krijg jij nu meer ruimte om bijvoorbeeld het thuiswerken nog beter te faciliteren of om ervoor te zorgen dat je medewerkers veilig naar het werk kunnen reizen met de fiets.

Faciliteer het thuiswerken van je medewerkers
Faciliteer het thuiswerken van je medewerkers

​Onbelast vergoeden flink verhoogd

De werkkostenregeling, ook wel WKR genoemd, maakt het jou als werkgever mogelijk om onbelast diverse vergoedingen aan je medewerkers te geven. Hoe hoog dit bedrag is? Dit was voor de coronacrisis 1,7% over de eerste € 400.000,- van de brutoloonsom van de organisatie. Met deze nieuwe maatregel wordt – met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 - nu gerekend met 3%. Voor het bedrag boven € 400.000,- blijft het percentage van 1,2% gelden.

Kort samengevat betekent dit voor (bijna) elke werkgever in Nederland een verhoging van het werkkostenbudget met meer dan € 5.000,-. Dit geldt vooralsnog alleen voor 2020.

Directe voordelen voor jou en je medewerkers

Het directe voordeel voor werkgevers is niet alleen tevreden medewerkers, maar ook een extra besparing op de sociale lasten. Kortom: niet alleen voor jou als werkgever kan dit een boost zijn, maar ook zeker voor je personeel! Een fijne bijkomstigheid tijdens deze lastige periode voor ons allemaal!

Meer weten? Lees alle maatregelen van het kabinet.