Home / Nieuws / Blog / WKR-budget over? Maar er werk van!

WKR-budget over? Maar er werk van!

Gepubliceerd op 2 september 2020

Dit is dé tijd van het jaar om te kijken of er nog budget over is. De vastgestelde vrije ruimte valt – hoogstwaarschijnlijk – hoger uit dan in begin van dit jaar berekend. Niet alleen heeft het kabinet de berekening voor de vrije ruimte gewijzigd, ook gaan veel geplande personeelsfeesten waarschijnlijk niet door, waardoor er extra vrije ruimte overblijft of ontstaat. Maar wat ga je daarmee doen? Eén ding is zeker: het niet-benutte budget mag niet worden meegenomen naar volgend jaar.

Een aantal tips:

Het is dus zeker nuttig om te kijken of er nog budget over is en wanneer dit het geval is, om te kijken of je verwacht of dit budget nog dit jaar volledig benut wordt. Is dit niet het geval, een aantal tips hoe je dit jaar toch maximaal het budget kunt uitnutten:

1.Voeg (tijdelijk) een aantal productgroepen toe
Bekijk of je het aanbod van productgroepen (tijdelijk) kunt uitbreiden. FiscFree® kent een aantal productgroepen, dat zeer geschikt is om aan het einde van het jaar aan te bieden.

2.Verruiming van de spelregels
(Tijdelijke) verruiming van de spelregels zorgt ervoor dat meer budget kan worden benut. Je kunt bijvoorbeeld € 1.500,- voor een fiets laten verrekenen in plaats van € 749,-. De aanschaf van die duurdere elektrische fiets komt voor een aantal medewerkers dichterbij.

3. Communiceer naar je medewerkers
Communiceer meerdere keren per jaar naar je medewerkers over de mooie regelingen die jouw organisatie aanbiedt. Je wilt toch dat iedereen hier gebruik van maakt? Zeker wanneer er voldoende budget over is. Vergeet ook niet de nieuwe medewerkers te informeren over de regelingen.