Home / Nieuws / Blog / Wat is jouw persoonlijke purpose?

Wat is jouw persoonlijke purpose?

Gepubliceerd op 5 januari 2020

Wanneer je werkt en leeft vanuit je “purpose”, gaat het in eerste instantie niet over hoe jij hier beter van kunt worden, niet over geld en meer verdienen, maar over hoe jij een positieve bijdrage kunt leveren aan de organisatie of de omgeving waar jij onderdeel van uit maakt. Purpose is een stuk zingeving in je werk, dat kan op groot of klein niveau. Hoe sluit jouw werk aan bij je eigen waarden? Wat is jouw persoonlijke drijfveer? Waar ben jij goed in en hoe zet je dit dagelijks in? Wij vroegen het aan een paar van onze eigen medewerkers. Maak kennis met ze en wellicht zet het je aan tot nadenken.

Purpose FiscFree-2

(1)
Naam: Pieter Heidbuurt
Functie: Commerciële binnendienst medewerker
Leeftijd: 35 jaar

Belangrijk in het leven vind ik om er voor mensen te zijn. Op het werk zijn dit onze klanten, maar ook collega's van alle afdelingen. Luisteren naar wat ze te vertellen hebben en ze helpen waar ik kan. Dienstverlenend zijn, meedenken en ervoor zorgen dat iedereen tevreden is. Belangrijk vind ik het om daarbij altijd eerlijk te zijn. Eerlijkheid duurt het langst. Zo hoop ik een betrouwbaar persoon te zijn, waarmee je een goede relatie kan opbouwen. En als ik dan aan het einde van de dag eerlijk tegen mijzelf kan zeggen dat ik er alles heb uitgehaald wat erin zat, dan geeft me dat een voldaan gevoel. Daarna blij huiswaarts naar mijn gezin...juist om er voor hen te zijn!

(2)
Naam: Jan-Willem Derks
Functie: Productmanager
Leeftijd: 26

Cijfers en computers. Van jongs af aan heb ik hier al affiniteit mee. Noem het abstract denken. Ik vind het erg leuk om huidige of hypothetische situaties helder in kaart te brengen en na te denken over de best mogelijke manier om verder te gaan. Ik word blij als ik hier mensen mee kan helpen. Gelukkig kan ik mijn ei in mijn huidige functie kwijt. Dat betekent een focus op het zo gebruiksvriendelijk maken van onze FiscFree applicatie voor werkgevers en werknemers, het verbeteren van processen binnen de organisatie en het opzetten en uitwerken van onze nieuwe dienst binnen NFP Groep, NFP fietslease.

(3)
Ivonne Heemstra
Functie: Medewerker Boekhouding
Leeftijd: 58 jaar

Een gezonde wereld vind ik erg belangrijk. Ik draag daar bewust ook mijn steentje aan bij. Afvalscheiding, zoveel mogelijk op de fiets naar het werk of anders carpoolen. Bij FiscFree® is dat precies wat wij doen, het stimuleren van de vitaliteit van werknemers. Ook ik sport na mijn werk via bedrijfsfitness 2 à 3 keer per week. Ik ben een positief en optimistisch mens en hoop dat op mijn werk uit te stralen. Naar collega’s, maar ook naar klanten toe. Zelfs als ik weer voor de zoveelste keer bel omdat er niet (tijdig) is betaald.

(4)
Melanie Bloemendaal
Functie: Helpdeskmedewerker
Leeftijd: 44 jaar

Goede communicatie, verbondenheid en betrokkenheid. Dat zijn mijn persoonlijke drijfveren. Dagelijks sta ik klanten te woord en bied ik hulp met het oplossen van vragen en problemen. Ik zeg altijd, FiscFree® zorgt voor blije en betrokken medewerkers en één daarvan ben ik. Dat wil ik graag overbrengen. Het is de basis om dit werk al bijna 25 jaar te doen! Heette de organisatie eerst Nationale Fiets Projecten, inmiddels is dat FiscFree®. Belangrijk naast mijn werk vind ik mijn gezin. Samen leuke dingen doen, weekendjes weg, daar geniet ik echt van. Vooral omdat privé en werk zo goed in balans blijft.

(5)
Naam: Bob Dijksma
Functie: Algemeen Directeur
Leeftijd: 51 jaar

Mijn persoonlijke purpose is in de eerste plaats om een goede en liefdevolle vader en echtgenoot te zijn. Daarnaast wil ik leuke dingen doen met leuke mensen. Lekker sporten, reizen, gezellige etentjes etc. O ja, en ik wil ook nog lekker kunnen werken. Maar als alle eerder genoemde zaken goed voor elkaar zijn, dan zit ik goed in mijn vel en functioneer ik het beste op mijn werk. Dan kan ik ook een meerwaarde zijn voor mijn collega’s, onze klanten en dus voor de hele NFP-organisatie.

(6)
Naam: Danny Goedhart
Functie: Adviseur regio Groot Amsterdam
Leeftijd: 47

Diepgang in relaties met mensen is wat mij motiveert. Daar wil ik in 2020 graag verder in investeren. Met als doel nog beter in te kunnen spelen op ieders echte behoefte. Dat geldt voor bestaande en nieuwe klanten en voor familie en vrienden. Maar ook als vrijwilliger waar ik jongeren help om een juiste studiekeuze te maken. Ik geef ze graag het besef dat dit nodig is voor een fijne toekomst. Net als gezondheid, wat geen vast gegeven is. Dus als ik mensen ook hierin kan stimuleren via mijn werk geeft mij dat voldoening.