Home / Nieuws / Blog / Een eindheffing van de WKR voorkom je zo!

Een eindheffing van de WKR voorkom je zo!

Gepubliceerd op 12 februari 2018

Februari is de maand voor de eerste aangifte loonheffingen van 2018. Aan de hand van deze aangifte toetsen werkgevers of zij de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) in 2017 hebben overschreden of niet. Is dit het geval? Dan wacht er soms een forse naheffing van de Belastingdienst. Wij laten je graag zien hoe je deze vervelende naheffing voorgoed voorkomt! Ben je zelf niet verantwoordelijk voor de aangifte, deel deze blog gerust met je collega.

Een eindheffing bedraagt 80% van het bedrag boven de vrije ruimte
Een eindheffing bedraagt 80% van het bedrag boven de vrije ruimte

Wat is de vrije ruimte?

Allereerst een korte uitleg over de vrije ruimte en de manier waarop zo’n naheffing tot stand komt. De vrije ruimte van de WKR is 1,2% van de totale fiscale loonsom van een werkgever. In dit geval over het jaar 2017. Dit bedrag mag uiteindelijk onbelast gebruikt worden voor vergoedingen en verstrekkingen voor medewerkers, zoals bijvoorbeeld een fiets, fitnessabonnement, laptop of smartphone.

Naheffing ja of nee?

Tijdens hierboven genoemde aangifte, welke overigens uiterlijk 28 februari ingediend en betaald moet worden, zal uiteindelijk duidelijk worden of de grens van 1,2% is overschreden. Is hier sprake van? Dan moet een werkgever een eindheffing werkkostenregeling aangeven en betalen. Deze eindheffing bedraagt maar liefst 80% waardoor het in sommige gevallen gaat om tienduizenden euro’s. Overschrijding kan ontstaan doordat werkgevers het bijhouden van de uitgaven van alle vergoedingen en verstrekkingen een gedoe vinden.

Veel werkgevers gaan helaas over hun WKR budget heen. Een deel hiervan wist gedurende het afgelopen jaar al dat er een naheffing in 2018 zat aan te komen. Daarom hebben zij eind 2017 een bedrag betaald waardoor bij deze eerst aangifte in 2018 gekeken wordt of zij te veel of te weinig aan naheffing hebben betaald. Maar wat als je deze zorgen helemaal niet meer hoeft te hebben?

Nooit meer een eindheffing!

Hoe fijn zou het zijn dat werkgevers nooit meer de angst hoeven te hebben dat er een forse eindheffing komt? Met FiscFree® is dit mogelijk. Werkgevers bieden slim en gemakkelijk secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel aan hun medewerkers aan vanuit de beschikbare vrije ruimte.

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Omdat FiscFree® alles automatisch monitort worden werkgevers direct ontzorgd maar hebben zij wel altijd en overal inzicht in de status van deze vrije ruimte. Overschrijding van de vrije ruimte is daarom niet mogelijk. 100% WKR-proof.

Word ook 100% WKR-proof en bespaar!