Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid van personeel staat in de top 5 van prioriteiten voor HR-afdelingen. 

Dit is mijn priotiteit!
Oranje Bg Fiscfree

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Er bestaan veel verschillende definities van duurzame inzetbaarheid. Uit onderzoek van Irene Rompa (Vrije Universiteit Amsterdam – 2011) is gebleken dat HR-professionals dit vooral associëren met de volgende thema’s:

  • Diversiteitsbeleid
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Flexibiliteit
  • Mobiliteit
  • Gezondheid

Voor werkgevers betekent het investeren in medewerkers zodat zij langer productief, gezond, gemotiveerd en betrokken blijven.

KEY Fiscfree LOGISTICS 06 1480030734 RGB

Waarom duurzame inzetbaarheid?

Duurzaam inzetbare werknemers beschikken over het vermogen om nu en in de toekomst meerwaarde te leveren voor een arbeidsorganisatie en daarbij zelf ook meerwaarde te ervaren. Medewerkers groeien en veranderen mee met de organisatie. Bovendien; door werknemers positief te beïnvloeden dalen uiteindelijk de verzuimcijfers. Kort gezegd: blije medewerkers zorgen voor een hogere productiviteit, wat uiteindelijk weer gunstig is voor de organisatie. Of er nu gewerkt wordt in de bouw of in het onderwijs, in elke branche zal het effect hetzelfde zijn.

Waar worden werknemers blij van? Juist: van een goede beloning en leuke, maar ook nuttige extraatjes via de zaak zoals fietseniPads en fitnessabonnementen.

Maatwerk arbeidsvoorwaarden en duurzame inzetbaarheid

Van het realiseren van maatwerk in arbeidsvoorwaarden is bekend dat HR-afdelingen er heel veel tijd, aandacht en energie in steken, maar dat dit niet bovenaan de prioriteitenlijst staat. Zeker met de komst van de werkkostenregeling (WKR) zijn er nog veel onduidelijkheden en zien veel organisaties door de bomen het bos nog niet. Ook zijn de mogelijkheden voor het vergoeden en verstrekken binnen de WKR een onbekend gebied, helemaal wanneer de arbeidsvoorwaarden worden uitgeruild binnen een cafetariaregeling.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het realiseren van duurzame inzetbaarheid? Dat kan! Wij doen dit gratis en vrijblijvend voor specifiek uw organisatie! FiscFree® heeft namelijk ervaring in vele diverse branches. Hierdoor zijn wij in staat om op maat gemaakte oplossingen aan te bieden.

FiscFree® werkgever