NFP Groep en Waterland bundelen krachten voor verdere groei en innovatie


We zijn verheugd aan te kondigen dat NFP Groep, dé partner voor werkgevers op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden, een strategische samenwerking aangaat met investeringsmaatschappij Waterland.

Deze samenwerking zal NFP Groep in staat stellen om haar dienstverlening aan werkgevers naar een hoger niveau te tillen, bij te dragen aan aantrekkelijk werkgeverschap en nieuwe groeikansen te benutten. Samen met Waterland zijn we vastbesloten om een belangrijke rol te spelen in groene mobiliteit via ons employee benefitsplatform, door meer werkgevers te ondersteunen bij het aanbieden van fietsplannen en te groeien binnen de aantrekkelijke leasefietsregeling.

NFP Groep, een familiebedrijf opgericht in 1995, omvat bekende merken als FiscFree®, NFP Fietslease, Nationale Fiets Projecten en Trappers. Met ruim 40 medewerkers in Heerenveen hebben we ons sinds de oprichting weten te positioneren als dé specialist op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel. Onze dienstverlening draagt actief bij aan aantrekkelijk werkgeverschap door vele organisaties te ondersteunen bij het aanbieden van diverse (fiscale) voordelen, waaronder een "fiets van de zaak" en nu ook leasefietsen via NFP Fietslease.

Bob Dijksma, CEO en oprichter van NFP Groep, is enthousiast over de kansen die deze samenwerking biedt: "Bij NFP Groep helpen we werkgevers om hun medewerkers de juiste secundaire arbeidsvoorwaarden aan te bieden. Dit stelt hen in staat om op een laagdrempelige manier iets extra's te doen voor medewerkers en hen langer aan zich te binden. Met Waterland kunnen we investeren in verdere verbetering van onze dienstverlening naar klanten, onder andere door investeringen in het IT-platform, groei van de leasefietsen en een verruiming van ons aanbod."

Tomas Simons, Partner bij Waterland, voegt hieraan toe: "NFP Groep is de afgelopen jaren uitgegroeid tot marktleider op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden. De toenemende krapte op de arbeidsmarkt en het groeiende belang van vitaliteit en duurzame mobiliteit betekent dat we groeiende vraag voor haar diensten verwachten. We hopen hier een bijdrage aan te kunnen leveren door FiscFree uit te bouwen en te helpen met het groeien van NFP Fietslease met haar leasefiets propositie op basis van onze ervaring met dit model uit vorige investeringen."

Aandeelhouders Bob Dijksma en Margreet van Breemen blijven betrokken bij NFP Groep. Waterland neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf. Samen kijken we uit naar een succesvolle samenwerking en verdere groei van NFP Groep als dé partner voor werkgevers op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden.