Gebruikers van FiscFree® waarderen ons met 8,7
19826 beoordelingen

Werkkostenregeling 2020

De werkkostenregeling is ook in 2020 verplicht voor alle werkgevers in Nederland en kent een paar kleine wijzigingen ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit het Belastingplan 2020 dat tijdens Prinsjesdag 2019 gepresenteerd is.

De werkkostenregeling is zo'n vijf jaar geleden ingevoerd en wordt gezien als een vereenvoudiging van alle 29 losse onbelaste vergoedingen en verstrekkingen die een werkgever mag verstrekken aan zijn werknemers. Dit betekent voor werkgevers dat zij in 2020 een vrije ruimte kunnen aanhouden ter grootte van 1.2% van de fiscale loonsom. Echter, over de eerste € 400.000,00 van de fiscale loonsom geldt een percentage van 1,7%. Daarboven wordt het percentage van 1,2% gehanteerd.

Dit bedrag mag de werkgever onbelast verstrekken aan zijn werknemers. Komt hij boven dit bedrag, dan betaalt hij een boete (nafheffing) van 80% over het meerbedrag. FiscFree® zorgt er onder andere voor dat werkgevers uitstekend inzicht hebben in het beschikbare WKR-budget en dat zij dit niet overschrijden. En, er zijn nog meer voordelen te behalen met FiscFree®!

De bekendste secundaire arbeidsvoorwaarden binnen de werkkostenregeling zijn het fietsplan, een iPad- of pc-privéregeling, telefoon en bedrijfsfitness. Echter kunt u als werkgever er met FiscFree® ook voor kiezen om zelf leuke en interessante extra's aan te bieden aan werknemers of te kiezen voor onze nieuwe productgroep 'Leuke extra's' met daarin cadeaukaarten van bol.com en/of Coolblue. De keuze is groot!

Ervaringen met de WKR

"Eigenlijk zou iedere werkgever het WKR-budget maximaal moeten benutten, want zowel werkgever als werknemer profiteren optimaal van de mogelijkheden die de WKR biedt! En met FiscFree® blijf je altijd binnen de grenzen van de WKR!"

- Diana Verbraak, senior salarisadministrateur bij GGz Breburg -

"Onze eigen spelregels en WKR-budget staan duidelijk in de applicatie van FiscFree®, aanvullingen op de arbeidsvoorwaarden worden automatisch gegenereerd en ik hoef alleen nog maar een handtekening aan de medewerker te vragen en de aanvraag te honoreren."

- Ans den Hengst, HR-adviseur bij Ophtec -

Bekijk de mogelijkheden voor specifiek uw organisatie