Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid staat in de top 5 van de belangrijkste HR-thema’s voor 2020. Maar waarom? Omdat investeren in medewerkers enorm veel oplevert voor een werkgever. In het licht van de verwachte krapte op de arbeidsmarkt lijkt het aantrekken en behouden van medewerkers alleen maar belangrijker te worden. Medewerkers moeten langer productief, gezond, gemotiveerd en bovenal betrokken blijven. Daarin is het samenspel tussen werkgever en medewerker essentieel.

Maar hoe geef je handen en voeten aan duurzame inzetbaarheid? Naast het meer aandacht geven aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers is het aanbieden van flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden voor de invulling van duurzame inzetbaarheid meer en meer in opkomst. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers het gehele arbeidsvoorwaardenpakket 42% hoger waarderen wanneer er ook secundaire arbeidsvoorwaarden worden aangeboden, zoals bijvoorbeeld een fiets of fitnessabonnement. Maar slechts 9% van de werkgevers profiteert optimaal van de kansen dat een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket biedt als het gaat om loyaliteit van uw medewerkers.

Ook voor het aantrekken van nieuwe medewerkers wordt het secundaire arbeidsvoorwaardenpakket steeds belangrijker. Met een breed en gevarieerd secundaire arbeidsvoorwaardenpakket waaruit de medewerker zelf een keuze mag maken, kan je duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie invulling geven.

Er zijn veel mogelijkheden om met flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie in te voeren. Wij kunnen je daarbij helpen! FiscFree® is al 25 jaar de enige speler in Nederland die hier ervaring mee heeft. Samen bepalen wij hoe je HR-beleid op een slimme en gemakkelijke manier hierop ingericht kan worden. Met als doel: blije en betrokken medewerkers, waarbij voldoende uitdagingen en werkgeluk bijdragen aan het langer, vitaal en vakbekwaam werken.

Bekijk de mogelijkheden voor specifiek jouw organisatie