Home / Nieuws / Help! De Nederlandse werknemer is boos!

Help! De Nederlandse werknemer is boos!

Gepubliceerd op 21 maart 2017

Ondanks een oplevende economie is de stemming onder medewerkers negatiever dan ooit. Het personeel is anno 2017 boos en energieloos. Zo blijkt uit het onderzoeksrapport van Energyfinder wat op dinsdag 21 maart is gepubliceerd.

Doordat de prestatielat tegenwoordig steeds hoger komt te liggen voelen medewerkers zich steeds vaker angstig, pessimistisch en gestrest. Dit gaat ten koste van het energielevel van de medewerkers. Werkend Nederland is daarom onder te verdelen in vier zones, namelijk; de hyperzone, zinzone, zombiezone en comfortzone.

Stress en stilstand dagelijkse realiteit

Heb je veel medewerkers in de zinzone zitten? Dan heb je het goed voor elkaar. Deze mensen hebben de meeste zin om te leren en te groeien, werken goed samen en presteren veruit het beste. Eén op de vijf medewerkers kan zich hieronder scharen. Wie zou verwachten dat veel jongeren en starters zich hierin bevinden, komt bedrogen uit. Slechts 14% van alle jongeren bevindt zich in de zinzone. Ter vergelijking: Bij 60-plussers is dit maar liefst 35%.

Wat verontrustend is, is dat bijna 50% van de medewerkers zich bevindt in de hyper- of zombiezone. Dit betekent dat een burn-out of bore-out helaas dagelijkse realiteit is voor velen.
Deze zones worden met het jaar groter.

Bron: www.energyfinder.nl
Bron: www.energyfinder.nl

De oplossing

FiscFree® helpt organisaties om op een eenvoudige manier blijer en vitaler personeel te krijgen. Dit alles door het aanbieden van interessante en leuke extra’s tegen fors belastingvoordeel voor zowel de werkgever als werknemer. Denk hierbij aan een fiets, fitnessabonnement, smartphone, laptop of zelfs een weekendje weg.

Dit draagt niet alleen bij aan blijere medewerkers maar ook aan het realiseren van vitaliteit en daarmee hogere productiviteit binnen je organisatie.

Herken jij jezelf of je bedrijf in de uitkomsten van bovenstaand onderzoek? Wij helpen je graag om deze negatieve tendens te doorbreken!

​Medewerker? Tip dan hier je werkgever!

Werkgever? Vraag nu een gratis demo aan!