Home / Nieuws / Blog / Hoe worden kerstpakketten gewaardeerd?

Hoe worden kerstpakketten gewaardeerd?

Gepubliceerd op 7 december 2017
Hoe worden kerstpakketten gewaardeerd?

Anno 2017 zien we dat keuzevrijheid van medewerkers steeds belangrijker is geworden. Zeker in relatie tot een thema als ‘employee engagement’. Het recent verschenen jaarlijkse Kerstpakketten Onderzoek van DeZaak.nl en MKBservicedesk.nl bevestigt dit.

Goede bedoelingen

Uit dit onderzoek blijkt dat werkgevers de kracht van het kerstpakket namelijk in veel gevallen niet goed inschatten. In hun ogen is een kerstpakket nog altijd een oprechte blijk van waardering. Daarentegen zien medewerkers hier niets anders in dan een kleinigheidje. In sommige gevallen stelt het ze zelfs teleur. Dat komt omdat medewerkers veel liever de controle hebben over wat ze krijgen of kunnen uitkiezen.

Traditioneel kerstpakket versus cadeaukaart

Een traditioneel pakket met handige accessoires en etenswaren is volgens de meeste werkgevers nog altijd het beste en leukste om te geven. Slechts één vijfde van de werknemers denkt hier net zo over. Zoals gezegd willen zij zelf in de hand hebben wat ze ontvangen. Denk hierbij aan een cadeaukaart, bijvoorbeeld van een webwinkel. Zo’n cadeaukaart wordt in 30% van alle ondervraagden gezien als het meest perfecte kerstcadeau.

Wist je trouwens dat de cadeaukaart ten opzichte van 2016 alweer 10% populairder is geworden?

FiscFree biedt o.a. cadeaukaarten van bol.com en Coolblue aan
FiscFree biedt o.a. cadeaukaarten van bol.com en Coolblue aan

Hoeveel mag het waard zijn?

Over de waarde van een kerstpakket zijn werkgevers en medewerkers het wel sneller met elkaar eens. Een derde van alle ondervraagden vindt dat de kosten tussen de € 35,- en € 50,- mogen bedragen.

Keuzevrijheid

Werkgevers zouden deze conclusie door kunnen trekken naar het aanbod van hun secundaire arbeidsvoorwaarden pakket. Houd het niet alleen bij een fiets of een fitnessabonnement. Geef medewerkers iets om te kiezen! Uiteindelijk bereik je hiermee een nog grotere mate van betrokkenheid van medewerkers. Medewerkers voelen zich nu nog eerder gewaardeerd.

FiscFree® biedt de mogelijkheid aan werkgevers om een uitgebreid secundaire arbeidsvoorwaarden pakket voor hun medewerkers aan te bieden. Hiermee kan onder andere een cadeaukaart van bol.com of Coolblue met belastingvoordeel worden aangeschaft. Op deze manier creëren werkgevers de grootst mogelijke keuzevrijheid voor hun medewerkers.