Home / Nieuws / Blog / Hoe secundaire arbeidsvoorwaarden je positief door de crisis loodsen

Hoe secundaire arbeidsvoorwaarden je positief door de crisis loodsen

Gepubliceerd op 8 april 2020
Hoe secundaire arbeidsvoorwaarden je positief door de crisis loodsen

Nederland werkt door de coronacrisis masssaal thuis. Waarschijnlijk heb jij de afgelopen weken heel snel moeten schakelen om zoveel mogelijk medewerkers thuis te kunnen laten werken.

Met veel kunst- en vliegwerk is het gelukt om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar normale taken weer op kan pakken. Deze situatie vraagt veel van de flexibiliteit van werkgevers, maar zeer zeker ook van die van medewerkers. Zeker omdat deze laatste groep mogelijk ook nog de taak erbij krijgt om thuis les te geven.

Je medewerkers nog beter ondersteunen

Nu de stofwolken enigszins zijn opgetrokken, is het tijd om bij te schaven. Waar kan ik mijn medewerkers nog beter ondersteunen bij het thuiswerken, zodat ze positief en productief zijn en blijven? Wellicht schort er nog iets aan het thuiskantoor. Zijn er wel voldoende computers, laptops, headsets, goede stoelen of kan er met een kleinigheidje toch nog een betere sfeer gecreëerd worden in het (t)huiskantoor?

Thuiswerken zonder juiste apparatuur

Stimuleer ontspanning

Verder wil je als werkgever natuurlijk dat je medewerkers fit en vitaal blijven. Het gevaar dat nu dreigt, is dat door de grote druk thuis medewerkers kunnen afbranden. Ga maar na: ineens met meerdere personen aan de keukentafel werken, weinig ontspanning tussendoor en de toenemende onzekerheid over de economie. Deze factoren komen extra hard aan. Zorg er daarom voor dat medewerkers blijven bewegen. Naar buiten gaan om een stuk (hard) te lopen of te fietsen mag gelukkig nog steeds. Stimuleer je medewerkers daarin!

stimuleer ontspanning bij je medewerkers

Maak handig gebruik van de werkkostenregeling

Als werkgever kan jij in beide gevallen zeer zeker helpen en een positieve rol spelen. Met de beschikbare vrije ruimte binnen de werkkostenregeling, biedt het jou prima mogelijkheden om je medewerker te ondersteunen om het thuiswerkkantoor nog beter op orde te krijgen. Dit is zeer eenvoudig en snel te regelen. Door medewerkers (tijdelijk) extra secundaire arbeidsvoorwaaden aan te bieden, zoals bijvoorbeeld een fietsplan of een pc-privéregeling kan dat net het extra zetje zijn, waardoor medewerkers de gehele situatie beter aan kunnen. Zodat zij, wanneer deze hele toestand over is, weer fit, vitaal en vooral blij weer naar kantoor komen!

Wil jij je medewerkers ook ondersteunen?

Neem vrijblijvend contact met ons op