Home / Nieuws / Blog / Een eigen thuiswerkplek voor je medewerker? Hoe regel ik dat slim?

Een eigen thuiswerkplek voor je medewerker? Hoe regel ik dat slim?

Gepubliceerd op 15 september 2020
Een eigen thuiswerkplek voor je medewerker? Hoe regel ik dat slim?

Op kantoor werken gaat niet meer naar het niveau van voor de crisis. Thuiswerken wordt ook na de crisis structureel.

Thuiswerken voor- en nadelen

Deze verwachting komt deels uit de vele onderzoeken naar thuiswerken. Uit een onderzoek van het KIM (Kennisinstituut voor Mobiliteit) wordt duidelijk dat veel medewerkers vaker willen thuiswerken. Voor het begin van de crisis wilde 25% van de ondervraagden dit. Nu reageert 45% van de ondervraagden positief op deze vraag. Reden is dat een ruime meerderheid van de thuiswerkers meer regie over hun werkdag ervaart en thuis efficiënter kan werken. Deze voordelen wegen op tegen de nadelen als langdurig virtueel werken en een onhandige werkplek. Bovendien zijn deze nadelen gemakkelijker te verhelpen.

FiscFree®: voordeel via de Belastingdienst

Als werkgever kun je hier makkelijk op inspelen door hen (financieel) te helpen bij het inrichten van een geschikte thuiswerkplek. Als klant van FiscFree® kan dit door bijvoorbeeld de categorie 'computers en tablets' en 'leuke exta’s' open te stellen voor je medewerker. De medewerker kiest zelf welke computer of aanvullende accessoires hij of zij nodig heeft voor een optimale, maar ook een mooie thuiswerkplek. Want het blijft wel thuis, en dus moet een thuiswerkplek ook passen bij de stijl van de persoonlijke omgeving.

Het grote voordeel om de aankoop voor de thuiswerkplek via FiscFree® te regelen is dat de aangekochte werkplek direct eigendom van de medewerker wordt. Dat scheelt bij bijvoorbeeld het uit dienst treden een hoop gedoe! Geen gesleep met bureaus, bureaustoelen en de opslag daarvan.

Meer weten? Vraag direct gratis informatie aan