Home / Klanten / Cases / Stichting SRK Rechtsbijstand

Stichting SRK Rechtsbijstand

Gepubliceerd op 8 augustus 2016
Stichting SRK Rechtsbijstand

De mogelijkheid om laptops aan te schaffen in FiscFree® past helemaal in ons beleid ten aanzien van Het Nieuwe Werken.

Stichting SRK Rechtsbijstand – gevestigd in Zoetermeer – voert de onafhankelijke rechtshulp voor zes verzekeraars uit. SRK vindt het belangrijk om een goede balans te creëren tussen werk en privé. Sinds het voorjaar van 2014 bieden ze daarom secundaire arbeidsvoorwaarden binnen de WKR aan via FiscFree®.

Nancy Löhe, medewerkster HR Support, vertelt: Waar mogelijk willen we als werkgever de wensen van onze werknemers zo goed mogelijk vervullen, want gemotiveerde medewerkers zijn de spil van onze organisatie. Daarom vinden we het ook belangrijk dat er een goede balans is tussen werk en privé en hebben we bijvoorbeeld een eigen fitnessruimte voor werknemers in ons pand. Bovendien bieden we de werknemers aan om thuis te werken.

De beschikbare vrije ruimte in de WKR benutten via FiscFree®

We hadden al een aantal jaren de mogelijkheid om fietsen te bestellen via het Nationale Fietsplan. In 2013 gingen we aan de slag met de werkkostenregeling (WKR) en zodoende kwamen we in contact met een adviseur van FiscFree®. We gaven aan dat we graag de beschikbare vrije ruimte binnen de WKR wilden benutten door het faciliteren van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals de fiets. De adviseur vertelde ons over de dienstverlening en de mogelijkheden van FiscFree® en dat sprak ons direct aan.

Gemakkelijk en aantrekkelijk aanschaffen van laptops voor Het Nieuwe Werken

Rond dezelfde tijd wilden we ook Het Nieuwe Werken introduceren, waarbij de meeste
werknemers een dag per week thuis mochten werken. Daarbij wilden we hen wel faciliteren met een mobiele telefoon, maar met het oog op de kosten konden we daar geen laptop bij doen. Wanneer werknemers thuis een aparte laptop voor het werk willen gebruiken, moeten ze daar zelf voor zorgen. We waren daarom ook aangenaam verrast dat dit mogelijk was binnen FiscFree®. Het is fiscaal aantrekkelijk en je hebt volledig vrije keuze uit het complete assortiment van Paradigit. Zo konden werknemers een laptop bestellen, maar daarbij ook een los toetsenbord of een scherm.

Alles was heel snel geregeld

Na het gesprek met de adviseur van FiscFree® in februari 2014, is er overleg geweest tussen onze Manager Arbeidsvoorwaarden en de Manager Control. Vervolgens hebben zij ervoor gekozen om verder te gaan met FiscFree®. Er werd besloten om zowel de fiets als de laptop aan te bieden als secundaire arbeidsvoorwaarde binnen de WKR. In maart 2014 was alles al gereed en konden de werknemers beginnen met bestellen in FiscFree®.

Communicatie van onze spelregels

We hebben onze werknemers geïnformeerd over de nieuwe regeling door middel van een brief op het intranet. Daarin hebben we precies verteld hoe FiscFree® werkt, wat ze mogen bestellen, voor welk bedrag en hoe vaak ze mogen bestellen. Kortom: dit zijn onze eigen spelregels.

We hebben daar tevens bijgezet waar ze het uurloon op hun salarisstrook konden vinden. Dat hebben we gedaan om vragen te voorkomen, omdat werknemers ook mogen verrekenen via ADV-dagen. Dan is het noodzakelijk om te weten hoeveel één uur waard is.

Verder mogen werknemers verrekenen met een deel van hun brutoloon, een deel van hun vakantiegeld of een 13e maand. Een combinatie van al deze opties is tevens mogelijk, dat is aan de werkgever. Verder hebben we vermeld dat vragen over de regeling aan onze HRM- afdeling gesteld mogen worden. Voor vragen over het aanmaken van het account of het invoeren van een bestelling heeft FiscFree® een speciale helpdesk.

Schuiven met het beschikbare budget

We waren in het begin best wel bang dat iedereen tegelijk zou gaan bestellen en dat er zoveel bestellingen zouden komen dat het beschikbare budget in één keer op zou zijn. Nu waren er in de eerste twee maanden ook echt wel meer bestellingen, maar het budget was niet in een keer op. De bestellingen komen nu gewoon heel regelmatig binnendruppelen.

Misschien dat we ons beschikbare budget dit jaar uiteindelijk wel op gaan maken. We hadden vooraf een deel van ons budget toegewezen aan fietsen en een deel aan laptops, maar het budget van de laptops bleek harder te gaan dan we vooraf hadden ingeschat. Daarom heb ik iets van het budget van fietsen naar laptops geschoven. Dat is echt een voordeel aan FiscFree®, je hebt direct online inzicht in alle budgetten. Je kunt dus het maximale WKR-budget benutten, maar nooit over het de grens van 1,2% heen gaan. Als er geen budget meer is, geeft het systeem automatisch aan dat je niets meer kunt bestellen!

Wat ik het allerbelangrijkste vind?

Het gebruikersgemak! Het wijst zichzelf. Het is gemakkelijk te gebruiken voor iedereen: voor zowel werknemer als werkgever. Voor mij is het echt een stuk minder werk en werknemers vinden het fijn dat het allemaal zo snel gaat.

Liever een PDF?

Hier kunt u 'De klant aan het woord - SRK Rechtsbijstand' downloaden.